Protecție anti-coroziune și reparații de scule prin placare de pulberi cu laser de la ALPHA LASER

Cei mai semnificativi factori de cost în procesele de producție sunt datorați proceselor de uzură a sculelor precum și factorilor de coroziune care intervin.

Aplicarea unui strat subțire de pulberi metalice ajută la obținerea unei rezistențe ridicate a semifabricatului. Totodată, durata de viață a sculelor sau pieselor de prelucrat este crescută în mod semnificativ prin încărcarea cu sudură cu laser sau prin sudarea prin depunere de pulberi cu laser. Acest două modalități de încărcare a suprafețelor de lucru oferă componentelor și sculelor o mai mare rezistență.

Laserele pe fibră optică  ale dispozitivelor noastre AL Flak și AL-TW asigură o putere mare de 450/900 Watt, necesară pentru placarea cu laser a pulberilor metalice.


Pulberile metalice dorite sunt suflate printr-o duză în punctul de focalizare a laserului cu ajutorul unui gaz purtător, care acționează – de asemenea – ca un gaz de protecție. Totodată, pulberile metyalice sunt sudate cu energia laserului pe piesa existentă, creând un strat fără pori și fără fisuri, pe o zonă foarte puțin afectată de căldură. Utilizarea de lasere în acest proces tehnologic ușurează procesul de prelucrare a piesei țintă, cu rezultate excelente din punct de vedere calitativ. Diferitele industrii de prelucrare a metalelor utilizează deja sudarea prin depunere/placare cu pulberi (cu mașini laser), iar cel mai concludent exemplu se dovedește a fi în fabricarea de scule și matrițe, în industria automobilelor și în recondiționarea arborilor (în sectorul energetic –  petrol și gaze).


Avantajele sudării prin depunere de pulberi cu laser

  • Placare precisă datorită tehnologiei laser ultra-performante
  • Flexibilitate maximă  – dată de diferitele clase de performanță și de conceptele mașinilor mobile cu laser
  • Sisteme laser deschise: fără limitare a spațiului de lucru
  • Utilizare pentru protecția anti-corozivă și repararea sculelor

 

 

 

Viteza și eficiența – depuneri de pulberi cu laser

 

Utilizarea mașinilor de sudură cu laser pentru depunere/placare a pulberilor metalice s-a dovedit a fi cea mai rapidă și eficientă metodă de acoperire, chiar și a suprafețelor metalice mari.

  • Componentele scumpe sunt efectiv recondiționate și procesate. Pot fi, astfel, protejate piesele expuse, în mod obișnuit, încărcăturilor grele, cum ar fi burghiele, componentele motoarelor și turbinelor, împotriva uzurii și coroziunii.
  • Repararea sudurilor existente este posibilă prin această tehnologie laser.
  • Chiar și zonele mai mari pot fi customizate fără probleme, dispozitivele laser pot realiza mai multe benzi mai largi și cu o mai mare rată de depunere a materialului, prin traversarea repetată a zonei dorite.
  • Mașinile cu laser AL Flak Faser și AL-TW, concepute pentru sudarea cu laser, pot fi utilizate simultan ca sisteme de depuneri de pulberi. Sistemele laser pot fi utilizate cu ușurință pentru sudarea prin încărcare /depunere de pulberi, sudură cu impulsuri și sudarea CW (Countinous Wave).
  • Sistemul laser mobil AL-ROCK este un sistem de călire cu laser cu opțiunea de depunere de pulberi și reprezintă o soluție deosebit de potrivită dacă doriți să comutați flexibil între sudarea cu laser și sudarea prin depunere de pulberi.