INDUSTRIA DE AUTOVEHICULE - APLICAȚII VERSATILE CU SISTEME LASER FLEXIBILE

Atunci când vorbim de repararea defectelor de lipiri și sudură pe caroserie sau pe alte părți metalice, în special, sudarea cu laserul mobil este ideală

De regulă, caroseriile autovehiculelor sunt sudate complet automat de sistemele portal sau de roboți. Aceste procese de sudare, complet automatizate, pot duce ocazional la întreruperi ale cordonului de sudură (neintenționat), găuriri ale cordonului de sudură sau chiar pori în metalul sudat.
Aceste defecte pot fi reparate și reprelucrate cu ușurință, rapid, cu ajutorul unui laser manual de sudură, atât cu costuri reduse cât și cu economii de alte resurse tehnice.

ALPHA LASER a dezvoltat laserul AL-ARM 450 F special pentru aceste aplicații

AL-ARM 450 F video

Beneficiile dvs., pe scurt:

  • Reducerea costurilor, deoarece nu este necesară o reajustare a procesului de logistică consumatoare de timp;
  • Simplu și rapid, datorită timpului scurt de setare și operării ușoare ale laserului;
  • Reducerea resurselor, deoarece semifabricatul nu poate fi reciclat, dar poate fi refolosit;

ELECTROMOBILITATEA

Electromobilitatea oferă, de asemenea, multiple utilizări a tehnologiei laser. De exemplu, în producția de baterii sau de acumulatori reîncărcabili. Aici este posibilă sudarea cu laser chiar și în imediata vecinătate a celulelor de acumulator încărcate, deoarece aportul termic în timpul sudării cu laser este extrem de scăzut. În plus, laserele noastre prin fibră permit un proces de sudare sigur prin coordonarea și verificarea parametrilor de sudură.

Procesele de sudare pot fi efectuate atât manual, cât și automat – cu software-ul WIN Laser NC.

UȘURINȚA

Modelele modificate prin proiectare necesită table de metal mai ușoare sau mai subțiri. Aceasta este, de asemenea, o aplicație ideală pentru dispozivele laser, ca instrument de îmbinare. Alte domenii de aplicare a sistemelor laser în producția de automobile:

  • Repararea, recondiționarea sau călirea sculelor de presaj
  • Schimbarea sau repararea matrițelor de formare
  • Repararea suprafețelor structurilor