PRELUCRAREA TABLELOR METALICE - SUDURĂ ȘI TĂIERE

SUDURĂ CU LASER – timp scurt de configurare – flexibilitate mare

Un avantaj major al sudării cu laser cu impulsuri în prelucrarea tablelor este – comparativ cu alte compuși termici de îmbinare – căldura redusă. Aceasta reduce efectele nedorite și, prin urmare, cheltuielile de corectare ulterioare. Cordoanele de sudură vizibile beneficiază de aspectul excelent al sudurii. Elaborarea de reparații – în special cu oțel inoxidabil – nu este necesară.

Alte avantaje speciale:

  • datorită cantității foarte mici de căldură generată, pot fi sudate table cu pereți foarte subțiri.
  • Se pot îmbina table cu diferite grosimi.
  • laserul deschide, de asemenea, noi posibilități în proiectarea componentelor.

Deschiderile de până la 0,5 mm pot fi sudate fără adăugarea de material de umplere. Tendințele în producție se traduc într-o mare varietate de piese sau variante. Insă, cu sistemele ALPHA LASER, producția poate începe aproape imediat. Nu este nevoie de programare sau de  construcție intensivă a dispozitivelor de auxiliare. Astfel, chiar piese individuale sau serii mici pot fi realizate rapid și ieftin.

Posibilitatea de sudare cu laserul pe fibră, în modul CW (mod continuu de undă), permite sudarea profundă (3-4 mm) a componentelor solide din ingineria mecanică, de exemplu.

                   Beneficiile dvs., pe scurt

  • Calitate superioară a sudurii, eliminând necesitatea unei reparații elaborate
  • Viteza ridicată de sudură economisește timp
  • Influență termică scăzută în timpul sudării cu impulsuri și, astfel, cu fără distorsiuni
  • Sudare profundă cu laser cu fibră optică
  • Cantități mici sau prototipuri se pot realiza cu costuri reduse
  • Stabilitate dimensională mare

 

TĂIERE CU LASER

Tăierea și decuparea cu laser este profitabilă chiar și în cazul dimensiunilor mici, oferind rezultate de înaltă calitate și fără costuri de scule.
Cu un sistem de tăiere cu laser, aproape toate materialele metalice pot fi tăiate. Tăieturile sunt mici, netede și curate, așa că
reparațiile sau finisarea este adesea inutilă. Cantități mici sau prototipuri pot fi realizate rapid și economic cu sistemul de tăiere cu laser AC.
Evident, din moment ce doar o cantitate foarte mică de căldură pătrunde în foaie, acest lucru nu distorsionează metalul.