Aplicații laser în reparații și modificări de matrițe și scule

Precis, rapid și fără distorsiuni ale materialului: încărcarea cu ajutorul laserului are ca rezultat refacerea optimă a suprafețelor deteriorate ale matrițelor, ștanțelor sau sculelor de formare.

Sudura cu laser este tehnologia ideală pentru repararea matrițelor sau pentru implementarea schimbarilor de design și proiectare. Aceasta permite o dozare de energie deosebit de fină, deoarece se topește doar un volum mic de material. Erorile pot fi eliminate prin intermediul unui control al pulsului, ceea ce duce la sudarea fără fisuri (deosebit de importantă pentru duritatea peste 55 HRC).

Duritatea și rezistența materialului de bază sunt reproduse sau selectate prin alegerea unui sârmei de sudură adecvate. De obicei, nu este necesară preîncălzirea matriței.

Pentru uneltele mici, este posibil să lucrați și cu un fir de 0,1 mm pe cele mai mici contururi (pe margini). Aici intră în joc funcția de micro-sudura opțională. Aplicarea materialului este direcționată – manual sau automat – și până la o precizie de o zecime, dacă este necesar.

Zonele deosebit de stresate pot fi întărite cu ajutorul laserului, ceea ce sporește considerabil durata de viață. În special, pentru matrițe mari, călirea cu laser este un proces foarte eficient din punct de vedere al costurilor și rapid pentru călirea stratului superficial. Piesa de prelucrat nu necesită temperare și nici un tratament termic ulterior.

O cantitate enormă de timp poate fi salvată.

Sub acest motto și în colaborare cu clienții și partenerii noștri, ALPHA LASER dezvoltă sisteme laser care:

  • sprijină cu fiabilitate munca dumneavoastră
  • garantează energia necesară (dar și înaltă) a laserului  pe piesa de prelucrat
  • sunt ușor și eficient de folosit